Рали Новини

Победа и бронз за Toyota в рали Breslau Balkan 2012

Toyota, официален партньор на международното оф-роуд състезание Breslau Balkan 2012, с гордост обявява, че автомобили от легендарната японска марка заеха призови места в категория „Екстрем” на надпреварата.

На 22 септември в Русе бе даден стартът на второто издание на Breslau Balkan Rallye (Бреслау Балкан Рали), българската версия на най‐грандиозното и най‐старото оф-роуд състезание в Европа. Традиционно, Breslau се провежда 19 години поред на територията на Полша и Германия в края на месец юни, привличайки европейския и световен елит в офроуд спорта. На старта на състезанието застават над 250 машини от различни категории – мотоциклети, ATV – четириколки, автомобили и камиони, които се борят с екстремните трасета в продължение на цяла седмица.

От 22 до 29 септември 2012, за втори път извън Полша и Германия, Breslau Balkan събра звездите на европейския офроуд. «Вината» за това, България да приеме надпревара от такъв ранг, е на оф-роуд ветерана Александър Ковачев, който от 2 години е съорганизатор на Breslau.

На старта в Русе застанаха над 50 състезателни машини – мотоциклети, ATV и автомобили, разделени в класове “крос-кънтри” и “екстремен”. Докато при първите скоростта по черните пътища бе най-важното, то при участниците в екстремната категория бяха нужни също специфични умения за преодоляване на изключително тежките трасета.

Именно в категория „Екстрем”, пилоти с автомобили Toyota се представиха на ниво. Немският екипаж Мартин Хеле – Волфганг Браун с модифицирана Toyota Landcruiser спечелиха безапелационно състезанието в конкуренция с 19 екипажа, а смесеният албанско – австрийски екипаж Рентян Сина – Доли Витбергер, също с Land Cruiser, завършиха на трето място.

Като официален партньор на международния оф-роуд маратон Breslau Balkan 2012, Toyota предостави за нуждите на надпреварата високопроходими автомобили Land Cruiser и RAV4.

Comments are closed.