MOTO & ATV / АТВ Новини

Polaris Sportsman ACE – пресечната точка между ATV и UTV

polaris_sportsman_ace_1Преди броени дни на пазара дебютира уникалното оф-роуд возило Polaris Sportsman ACE. Машината, дело на американците от Polaris Industries, е изцяло нов тип превозно средство с революционни технологии, предназначено за безопасно шофиране и в най-пресечения терен.

Polaris Sportsman ACE комбинира комфорта и лесното управление на ATV заедно с положителните качества на Ranger и RZR. Централната позиция на седене дава на пилота директна връзка с машината, седейки в центъра между четирите колела. Клиренсът е 26 см, а с ходовете от приблизително 24 см (със задно независимо окачване и двойнодействащи амортисьори) водачът може да прекоси на практика всичко.

polaris_sportsman_ace_2За задвижването отговаря изцяло ново ProStar EFI двигател, развиващ 32 к.с. Двата разпределителни вала отварят 4 клапана на цилиндровата глава, правейки двигателя рязък и все така лек. Агрегатът е проектиран за минимална фрикция и е един от най-добрите, предлагани от марката в момента. Горивният резервоар е 20 л. и осигурява отлична автономност.

За по-голяма безопасност Polaris Sportsman АCE разполага с ROPS тръбна рамка, позната от Side-By-Side возилата. Регулируемата седалка тип корито е куплирана с регулируем волан за максимално удобство у пилота. Седалката разполага с 3-точков обезопасителен колан и странични подпори, държащи водача на мястото му. Воланът може да бъде регулиран в дълбочина с 8,9 см, а седалката с 10,2 см. За по-голямо удобство пилотът разполага с “мързелив педал”, на който да поставя левия си крак. Във външната част на тръбите на покрива има копчета, на които лесно се закачат предпазните мрежи. Машината е оборудвана с мощен халоген, за да може купонът да продължава дори по тъмно.

polaris_sportsman_ace_3За добрата проходимост се грижи On-Demand True All-Wheel Drive система, позната от останалите Polaris возила. Тя елиминира човешките грешки, като автоматично активира 4х4 режима при загума на сцепление и съответно самостоятелно преминава в 4х2, при наличие на сцепление. При стръмни спускания водачът може да разчита на четирите дискови спирачки с армирани маркучи достигащи до апаратите. За повече безопасност и за по-различен външен вид лесно могат да бъдат добавени калобрани, броня, врати, различни гуми и джанти, както и челно стъкло и заден панел, заместител на стъклото. Така Polaris Sportsman ACE става идеална за всякакви климатични условия.

Comments are closed.