MOTO & ATV / АТВ Новини

Polaris въвежда гуми без въздух за машините си догодина

polaris_non-pneumatic_tireАмериканският производител на оф-роуд машини Polaris Industries обяви, че възнамерява да произвежда и въведе на пазара гуми без въздух. През 2012 година, ATV компанията закупи фирмата Resilient Technologies, разработчик на непневматични гуми NPT (Non-Pneumatic Tire).

Новите гуми ще се предлагат първо за всъдеходите на Polaris, но според компанията те могат да имат разнообразни приложения. Модифицирането на този тип гуми става много лесно, благодарение на специалния състав на каучука. Така, безвъздушните гуми могат да се използват както в екологични модели, където е нужно ниско съпротивление, така и в спортни автомобили, където трябва яко сцепление.

Здравата мрежеста структура на гумата без проблем би издържала ATV и неговият пилот, като обира неравностите на терена, уверяват от Polaris. С новия тип колела би трябвало да забравите за грижите от спукване и досаден ремонт в някоя блатиста местност, например.

Ще ви припомним, че подобни опити, но на ниво прототип имаше преди време от страна на Michelin, а след това и на Bridgestone. И докато очаквате появата на новата безвъздушна гума, ще може да се запознаете с новия Polaris Scrambler, който вече е в България (макар и с пневматични гуми), в новия брой на списание OFF-road.BG

Comments are closed.