Outdoor / ГАЛЕРИИ / пътешествия и експедиции

Полярна експедиция Amarok: пътят на северния вълк

В началото на февруари в Москва стартира Полярна експедиция Amarok: пътят на северния вълк. Експедицията е посветена на XXII Зимни олимпийски игри в Сочи, като започва точно година преди провеждането им. Няколко подготвени пикапа Volkswagen Amarok ще преодолеят близо 20 000 км, пресичайки на няколко пъти Полярния кръг, на места, в които не е стъпвал нито един официален автомобилен пробег. Участниците в пътешествието ще опитат да поставят рекорд за Гинес за най-дългия маршрут, осъществен в рамките на една държава.

Полярната експедиция Amarok не е само за демонстриране на възможностите на едноименния пикап, а най-вече да пренесе духа на Олимпийското движение в някои от най-отдалечените кътчета в Русия, както и да предаде културното многообразие на страната домакин на XXII Зимни олимпийски игри. Един от ръководителите на проекта е известният немски авантюрист Райнер Цетлоу.

Изборът на Volkswagen Amarok за това пътуване е по няколко причини – немският автомобилен производител е официален партньор на олимпиадата, а вълкът на който е кръстен пикапа обитава точно северните територии от Чукотка до Гренландия. За осъществяване на Полярна експедиция Amarok ще бъдат използвани три серийни автомобила, както и три екстремно модифицирани за най-тежките участъци.

Comments are closed.