АВТО 4x4 / концепции

Porsche Cayenne Coupe отново е на дневен ред

porsche_cayenne_coupe_rumorsЗа Porsche Cayenne Coupe се носят слухове от доста време. По-спортната купе версия на най-успешния модел определено е наложителна за пазара, след като BMW X6 се наложи доста добре, а и конкурентите от Mercedes решиха да се включат там с бъдещия MLC.

Преди месец, поредната автомобилна клюка твърдеше, че Porsche Cayenne Coupe ще се появи заедно с третото поколение на спортния SUV през 2018 година. Сега, обаче, запознати твърдят, че новата модификация ще дойде доста по-рано – заедно с фейслифта на всъдехода още през 2015 г.

Очаква се Porsche Cayenne Coupe да бъде точно това, което са Х6 и MLC – версия със скосен покрив на стандартните SUV модели, чиито деривати са. Новата творба на Porsche ще е с ревизирани кормилна система и окачване, по-нисък центер на тежестта и по-широки следи на колелата, за цялостно по-спортно усещане.

Фейслифтът на Cayenne се очаква още тази есен и може би ще го видим на автомобилното изложение в Париж. Ако новите слухове се окажат верни, то Porsche Cayenne Coupe може да дебютира още през следващата пролет.

Comments are closed.