АВТО 4x4 / концепции

Porsche Macan Turbo ще бъде с 370 конски сили?

Все повече детайли и предположения съпътстват скорошната поява на компактния SUV Porsche Macan. Според източници, разговаряли с отговорни фактори в Porsche, по-малкият брат на Cayenne ще разполага с богат избор от бензинови и дизелови двигатели.

Базовата версия на компактния SUV ще е с 2-литров бензинов двигател с турбо, постигащ мощност от 220 к.с. и максимална скорост от 230 км/ч. Ускорението от 0 до 100 км/ч ще става за 7,5 секунди. Версията Porsche Macan S ще бъде с 3,6-литров атмосферен V6 с 295 к.с.

Откъм дизелови двигатели се очаква 2-литров със 190 к.с. и 3-литров V6 с 250 “кончета”. Топвариантът на Porsche Macan ще бъде версията Turbo с трилитров V6 бензинов агрегат с битурбо, който ще разполага с мощност от 370 к.с. и въртящ момент от 542 Нм.

На по-късен етап може да се очаква и хибриден модел, който ще комбинира 2-литров бензинов турбодвигател с 208 к.с. и електромотор с 54 к.с. Дискутира се и използването на трилитров дизелов V6 битурбо мотор от Audi с 309 к.с.

Освен изключителната двигателна гама, Porsche Macan, който ще е на новата платформа MLB, ще има уникален електромеханичен усилвател на волана, специфично окачване и нов система за задвижване на четирите колела.

Comments are closed.