spyshot / АВТО 4x4

Porsche Macan вече е готов за пазара

porsche_macan_donePorsche Macan определено е сред най-очакваните модели в SUV-класа, така както навремето бе и Cayenne. Наскоро компактният всъдеход бе засечен на тестове и от шпионските снимки си личи, че прототипът е в доста напреднала фаза, да не кажем, че е готов сериен модел.

От снимките на Worldcarfans.com се вижда, че Porsche Macan е нещо като умалено копие на Cayenne, макар и с по-скосен покрив и по-различно оформена предна решетка. Все още не е ясно как точно ще изглеждат предните и задните светлини (тези от снимките са фалшиви стикери). Това ще разберем по време на автосалона в Лос Анджелис тази есен, за когато е планирана световната премиера на всъдехода.
porsche_macan_done2
Porsche Macan е конструиран на платформата на Audi Q5 и се очаква да се предлага с поне един 4-цилиндров двигател – нещо, което липсва при Porsche от 1995 година насам, с края на 968. Тук ще става въпрос за двулитров турбо с 220 к.с., който ще е на дъното на гамата. Следват атмосферен 3,6-литров V6 с 295 к.с. и трилитров битурбо V6 с 370 к.с. при версията Macan Turbo. Дизеловите опции ще включват двулитров TDI със 190 к.с. и V6 3.0 с 250 к.с. На по-късен етап се очаква и Macan Hybrid.

Comments are closed.