АВТО 4x4 / тунинг

Posaidon „наду“ Mercedes G63 AMG до 830 „коня“

mercedes_g63_amg_posaidon_tuningНемското тунинг ателие Posaidon подготви сериозен ъпгрейд на Mercedes G63 AMG. Както знаем, „кубчето“ никога няма да остарее и затова тунинг специалистите все още работят по легендарния оф-роудър, правейки нещата „по-пикантни“ от „конвенционалните“ доработки на AMG.

Posaidon е виден пример, предлагащ пакет за Mercedes G63 AMG, който в стандартна конфигурация развива 544 к.с. и 760 Nm, идващи от би-турбо 5.5-литров V8. Тунинг специалистите заменят стандартните турбокомпресори с по-големи и работят по всмукателната система и интеркулера. Освен всичко, те монтират специално изработена изпускателна система, променят настройките на двигателното управление и това на 7G-Tronic скоростната кутия. Ефектът? Ами кратко и точно – 830 конски сили и 1350 Nm.

Независимо, че тежи ужасно много, тунингованият Mercedes G63 AMG развива 100 км/ч от място за 4.2 секунди, което е с 1.2 сек. по-бързо от „стандартен“ G63 AMG. За максималната скорост не се споменава и дума, но ви напомняме, че Mercedes-Benz електронно лимитират всъдехода до 210 км/ч.

Що се отнася до интериора на напомпания Mercedes G63 AMG, от Posaidon са направили дребни промени и обновления, добавяйки фина доза лукс, спортно усещане и индивидуалност.

Comments are closed.