АВТО 4x4 / концепции

Почти сериен Seat SUV в Женева!

2016_seat_crossover_teaserПреди 4 години Seat представи концепцията си за SUV, наречена IBX. От тогава, испанското подразделение на Volkswagen Group не вдигаше шум около идеята си за модел с повишена проходимост, като вместо него, миналата есен лансира кросоувър комбито Leon X-Perience.

Сега, испанците пуснаха тийзър картинка на близкия до сериен SUV прототип, чиято официална премиера ще е на международното автомобилно изложение в Женева следващата седмица. А според слухове в интернет, същинският сериен Seat Crossover или SUV ще дебютира през есента на автосалона във Франкфурт. Макар и в страни от прожекторите, от SEAT сериозно работят по новия си SUV, което бе доказано от изловените от папараци тестови мулета.

Все още не се споменава никаква техническа информация за предстоящия SUV на Seat, но от предоставената картинка се вижда, че дизайнът (поне на предницата) ще има много общи черти с този на леките коли Ibiza и Leon. Според запознати, дизайнът наистина ще се доближава до този на Leon, но бъдещият модел ще бъде с по-голям клитънс, характерни предпазни панели за купето и опционално задвижване на четирите колела. Новият Seat SUV ще бъде конструиран заедно с бъдещ нов SUV модел на Skoda, като и двата всъдехода ще се произвеждат в Чехия.

Comments are closed.