АВТО 4x4 / концепции

През 2013 година очакваме кросоувъра Fiat 500X

В началото на 2013 година се очаква производството на нов кросоувър на Fiat, носещ името Fiat 500X. Компактният модел с висока проходимост би трябвало да замени Sedici, произвеждан за италианците от Suzuki.

Fiat 500X ще бъда изграден на базата на представения наскоро компактен миниван 500 L, като символът “X” подсказва за модел с възможности извън пътя и 4х4 задвижване. Последното, всъщност ще е опция, а базово мъникът ще е с предно предаване.

Новият кросоувър ще е с дължина около 4200 мм, което го прави най-големия 500 в гамата. Освен това, Fiat 500X ще е и първият модел от гамата, който се произвежда в Италия.

Очаква се на същата база да бъде изграден и американският роднина Jeep B-SUV, който ще влезне в производство година по-къснo. “Американецът” ще е по-малък от Compass, като освен в САЩ, ще се предлага и в Европа.

За задвижването на Fiat 500X се очаква да се грижат новият двуцилиндров бензинов двигател на италианците с обем 900 куб. см или 1,4-литровия 4-цилиндров, както и обновеният 1,3-литров дизелов MultiJet II.

Comments are closed.