MOTO & ATV / Мотокрос Новини

Пускат KTM 450 Rally Replica 2014 на пазара

ktm_450_rally_replica_2014_3Малко повече от месец след двойната победа на КТМ в рали Дакар, австрийският мотопроизводител обяви, че съвсем скоро на пазара ще е KTM 450 Rally Replica – модел, вдъхновен от спортните мотоциклети, които покориха пустинята Атакама.

Изцяло новият модел KTM 450 Rally дебютира през октомври на старта на рали „Мароко“. С него, Марк Кома бе най-бърз през двете седмици на Дакар и спечели своята 4-та победа и общо 13-та за КТМ.

Предишният модел бе конструиран с двигател с работен обем 690 куб. см. Новият, обаче, бе започнат от нула и е пригоден изцяло за терените тип „Дакар“, а работният му обем е намален до 450 куб. см. Опитът на KTM Motorsport бе обединен с този на развойния департамент на марката за една по-добра машина.

ktm_450_rally_replica_2014_2KTM 450 Rally е с изцяло нова ергономична рамка, тясно „тяло“, обновено задно окачване и 450-кубиков агрегат с инжекционна система. Той разполага с два резервоара, които позволяват на пилота да прецени масата на мотоциклета спрямо терена. Очакваше се по-тежко състезание тази година и подготовката на отбора бе на отлично ниво. Годините опит на КТМ в рали-рейда улесниха значително представянето на победителя и втория Джорди Виладомс, които до преди старта дори не бяха тествали машините си.

Кома и Виладомс наскоро посетиха фабриката в Матихофен, за да благодарят на всички, въвлечени в този рали проект, за добрата работа, която са свършили и общата победа, която екипът постигна.

ktm_450_rally_replica_2014_1За тези, които ще чакат с нетърпение KTM 450 Rally Replica, ще кажем, че цената му ще е около 24,000 евро с ДДС и ще може да бъде поръчан от всеки КТМ дилър. А ако сте решили да се състезавате на ралита като „Дакар“ и „Мароко“, в които участва заводският отбор на КТМ, срещу допълнителна сума ще може да получите сервизен пакет по време на самото състезание. Машините и сервизните пакети ще са в лимитирана бройка.

Comments are closed.