АВТО 4x4 / премиери

Qoros 3 City SUV дебютира след броени дни

qoros_3_city_suvQoros 3 City SUV е третият модел на младата и амбициозна китайска марка Qoros, след едноименните седан и хечбек модели. Компактният кросоувър ще дебютира на 20 ноември, по време на автомобилния салон в Гуанджоу, Китай.

Qoros 3 City SUV е описан според създателите си като автомобил, създаден за „премиум метрополитен лайфстайл, перфектен за градски условия и за извънградско шофиране“. Моделът, разбира се, има сходни черти със серийните седан и хечбек на компанията, но е с малко по-корав външен вид, подчертаващ, че все пак е SUV модел.

Qoros 3 City SUV ще е с увеличен клирънс, по-големи колела и по-висока позиция на водача. според компанията-производител, моделът ще предлага щедро пространство и лесно управление. Все още няма данни за двигателната гама, но другите модели на китайците се предлагат с 1,6-литров бензинов агрегат в атмосферен и турбо вариант, който може би ще се вгражда и в Qoros 3 City SUV. Скоростните кутии за този агрегат са 6-степенна механична или автоматик с двоен съединител.

Ще ви припомним, че миналата година бе представен концептуалният Qoros 3 Cross Hybrid, а дали Qoros 3 City SUV е неговият сериен вариант остава да разберем.

Comments are closed.