рали Breslau / Рали Новини

Race2Recovery идват на Balkan Breslau Rallye 2014

Race2Recovery_balkan_breslau_rallye_2014Британският рали-рейд отбор Race2Recovery ще застане на старта на Balkan Breslau Rallye 2014! Отборът, съставен от войници инвалиди, пострадали във войните в Афганистан и Ирак ще вземе участие с една или две машини Bowler Wildcat, с които се състезава в надпревари от ранга на „Дакар“. Информацията бе официално потвърдена от организатора на Breslau сериите Александър Ковачев.

Race2Recovery е успешен състезателен отбор, който дава възможност на войници с тежки травми, променили живота им, да участват в различни моторспорт надпревари, като ги окуражава и им помага да живеят по един нормален начин. Чрез участията си в големи събития, отборът набира средства за различни благотворителни инициативи, в помощ на тежко пострадали войници от британската и американската армии, както и за семействата на загинали военни.

Race2Recovery е създаден през 2011 година от група военноинвалиди, с идеята да се пребори с едно от най-големите предизвикателства в света на моторните спортове – рали „Дакар“. Първоначално, в тима участват капитан Тони Харис (пилот, с ампуитиран крак), ефрейтор Том Нитуей (копилот, с няколко ампутации), ефрейтор Фили Гилеспи (копилот, ампутитан крак), ефрейтор Уейн Уилямс (механик, парализирани гласни струни) и тим мениджъра офицер Андрю Тейлър (тежко пострадал гръбначен стълб). От тогава насам отборът се разраства, като включва близо 30 души.

Първтото голямо предизвикателство за Race2Recovery бе рали „Дакар“ 2013, където участие взеха два екипажа с Bowler Wildcat. На следващия „Дакар“ участието бе повторено, но и двете машини отпаднаха в адската мелачка. Машини на отбора взимат участие и в други състезания в Англия и Европа, а Balkan Breslau Rallye 2014 ще е най-новото предизвикателство за тях.

Ще ви припомним, че Balkan Breslau Rallye 2014 ще се проведе от 20 do 27 септември тази година, със старт и финал в морската ни столица Варна. Надпреварата, подобно на полския си „батко“ Breslau Poland, се провежда в две спортни направления – „екстремно“ (трофи) и „крос-кънтри“ (рали-рейд). Участниците ще се изправят срещу 8 състезателни дни с дължина на трасетата над 2000 км.

Comments are closed.