рали Breslau / Рали Новини

Рали Breslau Poland 2012 – преди старта

На 30 юни тази година, в Северна Полша стартира 19-ото издание на рали Breslau. Най-голямата оф-роуд надпревара в Европа за пореден път ще събере ентусиасти на две и четири колела от различни държави, които в продължение на една седмица ще се борят с тежки терени, включващи блата, реки, пясъци и всичко останало, което може да предложи природата. Традиционно, квотата за участие е запълнена доста преди старта, като тази година отново ще очакваме над 300 състезатели с мотоциклети, ATV, автомобили и камиони.

Няколко са новостите тази година, заяви за списание OFF-road.BG Алекасандър Ковачев, съорганизатор на Breslau. Половината от състезателните отсечки ще са на изцяло нов терен, като ралито ще посети и нови биваци. Стартът ще е близо до Дравско Поморске, недалеч от Балтийско море, и с постепенно спускане на югозапад, ще се стигне до финала край Лайпциг, Германия.

Абсолютно нов за легендарната надпревара е крос-кънтри класа, който ще се проведе в продължение на 4 дни. В него ще могат да взенат участие пилоти от всички категории, които предпочитат скоростта пред екстремите и лебедките, характерни за „класическия” Breslau.

Тази година, отново се очаква българско участие, но все още нямаме 100% информация за него. Традиционните участници в Breslau Десислав Славчев и Маргарита Стайнова тази година за пръв път щяха да се състезават в рали-рейд класа, но за съжаление няма да могат да участват. Заявки са подадени и от 2 български екипажа с UTV, но все още и тяхното участие е под въпрос.

Екипът на списание OFF-road.BG традиционно е част от организацията на надпреварата, така че очаквайте при възможност снимки и новини от 19-ото рали Breslau.

Comments are closed.