рали Breslau / Рали Новини

Рали Breslau Poland 2014 стартира днес

breslau_poland_2014_startПреди броени часове започна (и вече дори приключи) първият състезателен етап на международния оф-роуд маратон Breslau Poland 2014. Най-голямата надпревара в Европа привлече над 130 състезателни машини от всички категории – мотоциклети, ATV, SSV, автомобили и камиони, разделени в два състезателни класа – екстремен и крос-кънтри (рали-рейд).
На старта на Breslau Poland 2014, както вече знаете, има българско участие, в лицето на Петър Ценков и Иван Маринов с автомобил Opel Antara RR. По-добрата новина, по неофициална информация е, че българите поведоха в рали-рейд категорията след 70-километровата откриваща отсечка на маратона. Отново подчертаваме, че информацията е неофициална и ще изчакаме официалното класиране, за да я потвърдим.
Голям фурор предизвика звездата от рали „Дакар“ Алеш Лопрайс с неговия камион Tatra, който макар че стартира от последните редици на етап 1 от Breslau Poland 2014, успя да изпревари голяма част от останалите машини още в първата половина на отсеката. Въпреки темпото на чешкия камионджия, Ценков и Маринов дадоха с 4 минути по-добро време на етапа.
Довечера, боени минути след финала на Световното първенство по футбол, Breslau Poland 2014 продължава с 52-километров нощен етап. Може да следите надпреварата на живо в интернет, на официалната страница на ралито – www.rallye-breslau.com

 

Comments are closed.