Рали Дакар / Рали Новини

Рали Дакар 2013: game over за Карлос Сайнц и Ханс Стейси на етап 6

Първият етап на чилийска територия от рали Дакар 2013 се оказа последен за двама от фаворитите в разлини класове. При автомобилите, Карлос Сайнц, който се движеше с доста добро темпо в отсечката от Арика до Калама спря на 181-ия километър. Оказа се, че бъгито на Матадора е с блокирал двигател и с това участието му в тазгодишната надпревара приключва.

При камионите, победителят от победителят от етап 5 на ралито Ханс Стейси (Iveco) катастрофира сериозно, превъртайки се с предно салто и също е аут от играта. Стейси и навигаторите му са невредими. Не така зле се развиват нещата за съотборника на Стейси Жерар де Рой, който на последната контрола се движи със второ врме и вероятно ще спечели етапа.

Съотборникът на Карлос Сайнц Насер Ал Атия също бе с реципрочен на испанеца късмет и спечели отсечката, изпреварвайки с 8:36 минути все още лидера в генералното Стефан Петерханзел.

При мотоциклетите победител за деня с триумф на родна земя стана Франциско Лопез, начело в генералното все още е Оливие Пен. В клас ATV днес от доста време насам Маркос Патронели не взе етапна победа, а я отстъпи на чилиеца Игнасио Касале. Радостен ден за Чили.

Българските участници Петър Ценков и Орлин Алексиев се движат спокойно и за момента преполовиха етапа, с временно класиране съответно на 63 и 64-о място, на минута един от друг.

Comments are closed.