Рали Дакар / Рали Новини

Рали Дакар 2014: game over за Маркос Патронели!!!

marcos_patronelli_out_rali_dakar_2014Етап 3 на рали Дакар определено стана много напрегнат и динамичен, показвайки ни, че ситуацията в отделните категории се променя всеки ден. Така, абсолютният фаворит в ATV-категорията Маркос Патронели отпадна от надпреварата след като претърпя инцидент на отсечката от Сан Рафаел до Сан Хуан.

Патронели е катастрофирал сериозно, но за щастие се е отървал без сериозни контузии. Причината за инцидента, според братята на Маркос е в това, че неговата четириколка изведнъж е загубила мощност на остър завой близо до дълбока урва и е станала неуправляема. Пилотът е трябвало да се хвърли от машината, а тя се е изтърколила на десетки метри. Въпреки това, аржентинецът е откаран в бивака в добро физическо състояние, но за него Рали Дакар 2014 приключи.

Драми, за щастие не свързани с инциденти имаше и в останалите категории. При автомобилите борещите се за победата Стефан Петерханзел, Карлос Сайнц и Насър Ал Атия вече изпаднаха от челото на класираните, след като натрупаха сериозен пасив, според запознати – заради навигационни грешки по различното от това на мотоциклетите трасе. Денят бе далеч по добър за бъгитата на Гордън, Шишри и БиДжей Болдуин.

Що се отнася до българския екипаж, за момента информацията ни е, че се движат без проблеми по трасето и скоро ги очакваме на финала на етапа.

При мотоциклетите, Хуан Бареда Борт (Honda) бетонира лидерството си в генералното класиране след като взе етапната победа, а Сирил Депре и Марк Кома отново напомниха за себе си, влизайки в челната тройка, но на почти 5 минути от Бареда.

Comments are closed.