Рали Дакар / Рали Новини

Рали Дакар 2014: подробен репортаж за етап 6 Тукуман – Салта

MOTORSPORT -  DAKAR 2014 PART 1Вчерашният шести етап на рали Дакар 2014 определено бе най-спокойният до момента и без големи сътресения в класирането на отделните категории. За съжаление, обаче, отсечката, с трасета разделени за мотоциклети и автомобили ще се запомни с поредния смъртен случай в надпреварата, както и с отпадането на още един от фаворитите за победа.

Както вече писахме, вчера сутринта бе намерено тялото на мотоциклетиста Ерик Палант, а малко по-късно дойде и новината за двама загинали аржентински журналисти, които навлезли в трасето, въпреки, че нямат акредитация и са се хвърлили в дълбока пропаст с автомобила си.

MOTORSPORT -  DAKAR 2014 PART 1Настоящият репортаж ще започнем с категорията на мотоциклетите, където дойде голямата новина за деня – отпадането на Францизко „Чалеко” Лопез от рали Дакар 2014. Чилийската звезда на КТМ се движеше трети в генералното, но падна жестоко в корито на пресънала река. За щастие, пилотът не пострада, но буквално унищожи машината си и се превърна в поредната звезда на ралито, с тотално объркани планове.

Знакова етапна победа постигна пилотът на Sherco Ален Дюкло, изпреварвайки Марк Кома (КТМ) и Микаел Метж (Yamaha). Французинът от малийски произход повтори своя етапен триумф отпреди 8 години, когато спечели отсечката около родния си град Бамако, изпреварвайки именно Кома. Така в генралното класиране Дюкло се изкачи на трето място, след Кома и доскорошния лидер Хуан Бареда Борт (Honda). Бареда завърши деня на 4-то място с пасив от 2 минути на Кома, които се лепнаха към сериозната им разлика в оверола до момента.

MOTORSPORT -  DAKAR 2014 PART 1В клас ATV етап 6 на рали Дакар 2014 бе спечелен от опитния Рафал Соник, който надви Сехио Лафуенте и новака Виктор Галекос. В генералното, обаче, Соник има пасив от 22 минути на Лафуенте. Трети там е Игнасио Касале, който до момента бе посочван като основен фаворит след отпадането на Патронели.
Продължава на следващата страница

Comments are closed.