Рали Дакар / Рали Новини

Рали Дакар 2015: най-бързите в етап 9 Икике – Калама

rali_dakar_2015_shortnews_day9Преди едва два часа започнаха да финишират участниците в етап 9 на рали Дакар 2015. Днешната отсечка от Икике до Калама, с дължина 450 км, събра отново заедно всички класове, като керванът се сбогува с пустинята Атакама.

При мотоциклетите, днес бе денят на Honda, след като 4 от машините в топ 5 бяха именно на японската марка. Етапната победа взе Елдер Родригеш, но надеждата е в съотборника му Пуло гонсалвеш, който е на 5 минути след лидера в генералното класиране на рали Дакар 2015 Марк Кома.

И в класа на ATV-четириколките днес бе денят на Honda, след като етапната победа взе Виктор Мануел Галегос Лозич. В генералното класиране на рали Дакар 2015, лидерите отново смениха местата си, като водач отново е Соник.

При автомобилите, превърналият се в аутсайдер още в първия етап на рали Дакар 2015 Нани Рома взе етапната победа, а начело на генералното класиране Насър Ал Атия увеличи аванса си пред Жиниел Де Вилиерс до близо 24 минути.

Kамионите все още не са финиширали, но при преодолени 3/4 от трасето, Камаз отново са безпощадни. Очаквайте подробности!

Comments are closed.