Рали Дакар / Рали Новини

Рали Дакар 2015: най-бързите в предпоследния етап 12

rali_dakar_2015_shortnews_d12-1Предпоследният, дванадесети етап на рали Дакар 2015 отведе кервана от Термас Рио Хондо до Росарио. Отсечката, с дължина 298 км на специалния участък, предложи бързо трасе в стил WRC, като можем да кажем, че бе решаваща за тазгодишното състезание, но като такава, не успя да поднесе изненади.

При мотоциклетите, дебютантът Тоби Прайс, който ударно влезе в челната тройка на рали Дакар 2015, днес взе своята първа етапна победа и поредната за КТМ. Прайс има огромни шансове да вземе „бронзовия медал“ в надпреварата, така както и Марк Кома сигурно ще спечели своята 5-а титла в маратона.

В класа на ATV-четириколките, Кристоф Деклерк взе втора поредна етапна победа. Тя, обаче, няма да му е достатъчна, за да влезе в челната тройка на рали Дакар 2015, която е безусловно доминирана от Рафал Соник.

rali_dakar_2015_shortnews_d12-2При автомобилите, своята четвърта етапна победа в рали Дакар 2015 взе Орландо Теранова. Аржентинецът, подобно на Деклерк, също няма шанс за стълбичката, след проблемите си в първата част на ралито.

И накрая, днес класа на камионите бе доминиран от холандски пилоти – Ханс Стейси (Iveco), Марсел Ван Влайт (MAN) и Жерард Де Рой (Iveco). По същия начин, руските пилоти на Камаз доминират в генералното класиране на рали Дакар 2015. Очаквайте подробния ни репортаж!

Comments are closed.