АВТО 4x4

Рали Дакар 2015: най-добрите в етап 7 (авто и камиони)

rali_dakar_2015_day7_shortnewsВече са ясни победителите от днешния седми етап на рали Дакар 2015. Отсечката, от Икике, Чили до Уюни, Боливия, бе запазена ексклузивно за автомобилите, докато пилотите на мотоциклети и ATV-машини се насладиха на своя почивен ден. Камионите, между впрочем, се отправиха и към своя маратонски етап, което се случва за първи път от 2005 година насам, с обиколка около Икике

При автомобилите, Орландо Теранова записа своята трета етапна победа днес. Това, обаче, може само временно да зарадва аржентинската звезда на Mini, тъй като заради съпътстващите го проблеми в дните, в които не бе победител, Теранова е едва 24-и в генералното класиране на рали Дакар 2015, с пасив от почти 7 часа на водача. Втрои за деня бе Язид Ал Раджи, като саудитският пилот на Toyota е бетониран на третото място в общата подредба за момента. Трети днес бе още един пилот на Toyota – Бернард Тен Бринке, с 5-а позиция в генералното.
Макар Насър Ал Атия да е все още лидер при автомобилите, Жиниел Дe Вилиерс започна да го догонва. Разликата между двамата в генералното падна до малко над 8 минути, след като днес Де Вилиерс се класира 6-и, на почти три минути преди катарския пилот на Mini.

rali_dakar_2015_day7_shortnews-2Много интересна е и ситуацията при камионите след днешния етап на рали Дакар 2015. Мастодонстите, за разлика от малогабаритните четириколесни, все още са в Чили.  Досегашният лидер в генералното класиране Едуард Николаев записа пасив от над един час, като отстъпи лидерството на Айрат Мардеев. Въпреки етапната победа на Алеш Лопрайs (MAN) и второто място на Жерард Де Рой (Iveco), в генералното руските машини продължават да доминират, запълвайки първите 4 места в класирането, в поредност Мардеев – Каргинов – Сотников – Николаев. Лопрайс е 4-и, с над 25 минути пасив на Николаев.

Очаквайте нашия подробен репортаж!

Comments are closed.