Рали Дакар / Рали Новини

Рали Дакар 2015: обзор етап 12 (видео)

rali_dakar_2015_reportaj_d12Предпоследният етап на рали Дакар 2015 не успя да ни изненада с нещо, като статуквото в генералното класиране се запази, без изненади. Отсечката от Рио Хондас до Росарио не предложи сериозни екстреми или технична навигация.

При мотоциклетите, дебютантът Тоби Прайс постигна своя връх в рали Дакар 2015 с етапна победа, след като две седмици и без друго се представяше като врял и кипял ветеран. така, австралийският пилот на КТМ бетонира тетото си място в генералното класиране, което е повече от перфектно постижение за „новобранец“.

rali_dakar_2015_gallerystage12 (31)Естествено, истинската битка се развихри за челната позиция в рали Дакар 2015, където Пауло Гонсалвеш има теоретичен шанс за титлата. Пилотът на Honda успя да стопи над 2 минути на водача в ранглистата, но заради смяната на двигателя си от предния ден е със сериозен пасив в предпоследния ден на рали Дакар 2015.


Stage 12 – Car/Bike – Stage Summary – (Termas… by Dakar

При четириколките, Кристоф Деклерк постигна втората си последователна етапна победа. Това, обаче, съвсем не му помогна да се домогне до призово място в генералното ласиране на рали Дакар 2015, където французинът е на почти 6 часа от водача Рафал Соник (4-и за деня).

rali_dakar_2015_gallerystage12 (32)Орландо Теранова постигна етапна победа номер 4 в рали Дакар 2015, с уникално шампионско каране. И този триумф, обаче, не помогна на аржентинската звезда на Mini да се нареди сред призьорите. Теранова е едва 18-и в генералното, далеч от водача Насър ал Атия. Ал Атия, от своя страна, увеличи аванса си пред Жиниел Де Вилиерс до почти 36 минути. Явно пилотът на Toyota се предаде и единствената му цел е да запази „сребърния медал“ в класа на автомобилите.

rali_dakar_2015_gallerystage12 (35)При камионите, трима летящи холандци окупираха дневния подиум на рали Дакар 2015 в отсечката до Росарио. При това, събрани в едва 28 секунди. Ханс Стейси постигна своята трета етапна победа, измъквайки 18 секунди на Марсел Ван Влайт (MAN) и още 10 на тим лидера си Жерард Де Рой. В генералното класиране на рали Дакар 2015, челната тройка е окупирана от Камаз, начело с Айрат Мардеев.

Comments are closed.