Рали Дакар / Рали Новини

Рали Дакар 2015: обзор етап 7 (видео)

rali_dakar_report7_bg1vЕтап 7 на рали Дакар 2015 бе първият от няколко странни и различни. Причината – за мотоциклетите вчера бе почивния ден, камионите обикаляха в пустинята около Икике, Чили, а автомобилите се отправиха към Боливия.

След преход от близо 400 км, автомобилите трябваше да се преборят с 321 състезателни километра, в терен, доста различен от пясъците на Атакама от последните дни. Третата страна – домакин на рали Дакар 2015 предложи на участниците доста мокри и кални отсечки, в пълен контраст с горещите и прашни отсечки в Чили.


Stage 7 – Top Moment – (Iquique > Uyuni) by Dakar

При автомобилите, Орландо Треанова спечели своята трета етапна победа в рали Дакар 2015. Аржентиснкият пилот на Mini се откъсна от преследващите го Тойоти на Язид Ал Раджи и Бернард Тен Бринке, но въпреки триумфа си, е далече от борбата за призова позиция в генералното класиране. Там все още царува Насър Ал Атия, който вчера изгуби почти три минути от аванса си на Жиниел Де Вилиерс и разликата помежду им е малко над 8 минути. Трети в общата подредба на рали Дакар 2015 е Ал Раджи, с 13-минутна преднина пред Кшищоф Холовчиц (Mini). От там нататък пасивите на Ал Атия започват от над един час.


Stage 7 – Car/Truck – Stage Summary – (Iquique… by Dakar

Вече официално можем да считаме, че мисията на Peugeot в рали Дакар 2015 от тук нататък ще е тестване на автомобилите и евентуално (но за момента невъзможно) някоя етапна победа.

rali_dakar_report7_bg2vВ пясъчната обиколка на камионите, двама от фаворитите допреди доминацията на Камаз се справиха перфектно с отсечката. Алеш Лопрайс (MAN) бе големият победител за деня, като изпревари Жерард Де Рой (Iveco) с над 5 минути. Де Рой от своя страна измъкна едва 10 секунди на Дмитри Сотников (Камаз).

Най-големият губещ в седмия етап на рали Дакар 2015 бе Едуард Николаев, който изгуби над час в отсечката, финиширайки 20-и за деня. По този начин от водещ, Николаев се превърна в затварящ Камаз на челната четворка в генералното класиране. Начело излезе Айрат Мардеев, втори е Андрей Каргинов (въпреки нцидент, при който покриви своя камион), а трети Дмитри Сотников. Лопрайс е 5-и, на час и 11 минути след лидера.

Днешният 8-и етап на рали Дакар 2015 също е обещаващ – камионите отново ще въртят около Икике, автомобилите се връщат в Чили от Боливия, а мотоциклети и ATV от своя страна влизат в страната, управлявана от Ево Моралес. Очаквайте подробности!


Landscape of the day; powered by Bolivia.travel by Dakar

Comments are closed.