Рали Дакар / Рали Новини

Рали Дакар 2015: обзор етап 8 мото и ATV (видео)

rali_dakar_2015_reportaj8bikes-1Вчерашният осми етап на рали Дакар 2015, запазен за мотоциклети и ATV, определено бе най-драматичният до момента. Няколко знакови състезателя прекратиха участието си в маратона, но определено най-губещ бе доскорошният лидер в генералното класиране Хоан Бареда.

Етапът от Уюни до Икике бе най-успешния в рали Дакар 2015 до момента за Пабло Куинтаниля. Частният пилот на КТМ се представя доста добре до момента, а вчера взе и своята първа етапна победа. Нещо повече, чилиецът е вече трети в генералното класиране. Други двама пилоти от по-задните позиции на маратона бяха много бързи вчера – Хуан Педреро Гарсия (Yamaha) и Стефан Швитко (КТМ).

rali_dakar_2015_gallerys8bikesquads (19)Етапът бе фатален за четирима от пилотите в топ 20 на рали Дакар 2015 – Алесандро Ботури, Микаел Медже, Даниел Гуе и Жорди Виладомс. И четиримата приключиха участието си в отсечката, по една или друга причина. Но определено най-големият губещ за деня бе доскорошният водач в генералното Хоан Бареда. Пилотът на Honda загуби над три часа в етапа, след като през по-голямата част бе теглен на буксир от съотборника си Исраел Ескере. Така, Бареда вече е 24-и в оверола, на над 4 часа от водача. Проблеми имаше и другият тарана на Honda Елдер Родригеш, който също загуби много време и се срина в класирането.


Stage / Etapa / Etape 8 – Top Moment – (Uyuni… by Dakar

След тези проблеми, начело на рали Дакар 2015 излезе настоящият шампион Марк Кома, който трябва да брани лидерството от Пауло Гонсалвеш (Honda), който изостава на 9 минути. В битката за победа, или поне за второ място, може да се намеси и Куинтаниля, който е на 11 минути след Кома и на 2 след Гонсалвеш.

Невероятно каране направи и испанката Лая Санц. Състезателката на Honda като нищо може да спечели и етапна победа до края на рали Дакар 2015.


Stage 8 – Bike/Quad – Stage Summary – (Uyuni… by Dakar

В класа на ATV-четириколките, също бе драматично. Своята първа етапна победа в рали Дакар 2015 взе младокът Йеремиас Гонзалез Фериоли. За 19-годишният Фериоли това е втори Дакар, а миналата година бе най-младият състезател в надпреварата. Аржентинецът изпревари Игнасио Касале и Серхио Лафуенте, като в генералното класиране е на 4-о място.

rali_dakar_2015_gallerys8bikesquads (3)И тук имахме голям губещ за деня, и тук това бе доскорошният лидер в генералното. Рафал Соник натрупа сериозен пасив за деня, което позволи на Игнасио Касале отново да оглави временната подредба на рали Дакар 2015. Разликата между двамата е малко над 6 минути.

Днес керванът на рали Дакар 2015 се отправя към Калама, като вече всички класове са заедно по трасето. Очаквайте подробности!

Comments are closed.