Рали Дакар / Рали Новини

Рали Дакар 2015: победителите в етап 4

rali_dakar_2015_stage4_shortnewsВлизането на рали Дакар 2015 в Чили бе доста тежко. Четвъртият състезателен етап, отвел участниците в пустинята Атакама, бе предшестван от умопомрачителен преход през Андите с дължина от почти 600 км и надморска височина от 4800 метра. Това бе причината, участниците, дори и най-бързите, да започната да пристигат на финала късно вечерта наше време.

При мотоциклетите Хоан „Бам-Бам“ Бареда (Honda) отново бе безапелационен и надви настоящия шампион Марк Кома с две минути без една секунда, увеличавайки аванса си пред звездата на КТМ в генералното класиране на рали Дакар 2015 на почти 13 минути. Трети за деня на родна земя бе Пабло Куинтанила, а на тази позиция в генералното е Паоло Гонсалвеш (Honda).

На етапа до Копиапо, своето участие в рали Дакар 2015 приключи Сам Съндърленд.

При четириколките „Суперсоник“ – Рафал Соник, оглави генералната подредба на рали Дакар 2015 с фина етапна победа, в която изпревари Игнасио Касале с малко над 3 минути. Касале от своя страна се изкачи до третото място в оверола, след Серхио Лафуенте.

При автомобилите, вчерашният ден бе поредният перфектен за Насър Ал Атия. Таранът на Mini спечели етапа, пред превърнатия от Свен Квант във „водоноска“ Нани Рома, който най-накрая видя бял ден ан рали Дакар 2015 и напомни, че е от класа. Трети и четвърти бяха машините Toyota на Жиниел Де Вилиерс и новобранеца Язид Ал Раджи, а с 5-ото си място Стефан Петерханзел ни напомни, че не е случаен. Сега на французина се пада да брани честта на Peugeot, след като Сайнц получи сериозна повреда и все още нямаме яснота дали въобще успя да завърши.

При камионите, Камаз отбеляза хеттрик на вчерашния етап, начело с Едуард Николаев, а в генералното класиране на рали Дакар 2015 водач продължава да е Айрат Мардеев. Очаквайте подробния ни репортаж!

Comments are closed.