Международни / Рали Новини

Рали Мароко 2014: победителите (видео)

morocco_rally_2014_winner_trucksСъс 113-километров специален етап в околностите на Маракеш завърши рали Мароко 2014. Състезанието, което бе кръг от Световния шампионат на FIA и FIM ни предложи доста драма, макар накрая всичко да си дойде на мястото – с тотална доминация на KTM и Mini. Както винаги…

При автомобилите, след като Жиниел Де Вилиерс (Toyota) приключи с амбициите си за победа в средата на състезанието, битката за победата в рали Мароко 2014 стана вътрешнофирмена за Mini X-Raid. И докато Орландо Теранова се опитваше да дублира победата си от миналата година, то Насър Ал Атия не му разреши даже и да си го помисли и от 40 секунди, успя да дръпне на 1:42 минути, след като и във вчерашния последен етап взе победата.

morocco_rally_2014_winner_carsТрети, с константно темпо се класира едно от новите попълнения на Mini – Бернард Тен Бринке, а на четвърто място финишира претендентът за Световната титла Владимир Василиев, допълвайки тоталната доминация на X-Raid машините.

Макар да стана рекордьор по етапни победи, след като триумфира и в последната отсечка на рали Мароко 2014, Хоан Бареда (Honda) дори не успя да се качи на подиума в надпреварата. Причината – 30 минути наказание за превишена скорост и в крайна сметка пасив от 12:54 минути на водача.

 

morocco_rally_2014_winner_bikesПо-нелепото е, че съотборника на Бареда Елдер Родригеш взе третото място в рали Мароко 2014 с едва 41 секунди аванс пред испанеца. Сребърният медал от състезанието бе за новото попълнение в заводския отбор на KTM Сам Съндърленд, който се представи много добре.

А безспорният победител в рали Мароко 2014 е Марк Кома, с аванс от 5:28 минути пред Съндърленд. Шампионът от рали Дакар добави трета титла от Мароко, а с нея стана и Световен шампион на FIM за тази година.

 

morocco_rally_2014_winner_quadПри камионите нещата бяха далеч по-спокойни и Жерард Де Рой (Iveco) ранп-рано си осигури победата в рали Мароко 2014, запазвайки няколко дни поред преднината си от близо 20 минути пред своя съотборник Ханс Стейси. В битката за третото място, Петер Ван Ден Бош (DAF) надделя над Елизабет Якинто (MAN).

При ATV-четириколките, Рафал Соник (Yamaha) отвя конкуренцията, като завърши на 15-о място в смесеното класиране с мотоциклетите.

Comments are closed.