България / Рали Новини

Рали рейд Добруджа 4×4 2014 този уикенд

dobrudja_4x4_2014От утре до неделя Добричка област ще е домакин на рали рейд състезанието Добруджа 4×4 2014. Надпреварата, която е трети кръг от Националния оф-роуд шампионат, привлича на старта си над 20 машини в класовете Т1, Т2, Т3 и „отворен“.

Рали рейд Добруджа 4×4 ще предложи около 600 км трасета за трите дни на надпреварата. Трасето ще преминава по слабо и средно използваеми горски и полски земни пътища в землищата на общините Балчик, Ген.Тошево, Крушари, Добрич и Добричка с динамично редуващи се спускания и изкачвания, преминаване през реки и движение по тях.

Като най-интересна се очертава битката в „кралския“ клас Т1 на рали рейд Добруджа 4×4. Там ще видим най-изявените състезатели у нас, като участниците в рали „Дакар“ Петър Ценков и Тодор Христов, ветераните Руси Русев, Ивайло Върбанов и Пламен Тенев, наскоро финиширалите Balkan Breslau 2014 Милен Милев и Димитър Ничев, както и дамския екипаж Ива Стайнова – Валентина Дикова.

Петър Ценков ще е с нов навигатор за Добруджа 4×4 – Тодор Тиролски, а причината е, че неговият навигатор Иван Маринов ще е в тандем с Мартин Марков, с когото гонят призова позиция в шампионата.

Comments are closed.