АВТО 4x4 / концепции

Range Rover Sport с оф-роуд дистанционно управление!

remote_control_range_rover_sport (1)Jaguar Land Rover представи прототип на Range Rover Sport, управляван дистанционно. Концепцията демонстрира как водачът може да управлява автомобила си отвън, чрез смартфон.

Приложението за умни телефони включва контрол на завиването, газта и спирчаките, както и превключване между бързи и бавни предавки. Според компанията, това ще позволи на водачите да контролират своя всъдеход в предизвикателни ситуации, като са извън возилото, за да имат по-добър обзор, дори и в тежки оф-роуд терени.

Според JLR, водачът на дистанционно контролирания Range Rover Sport или друг подобен модел, би могъл също така да изкара автомобила си от паркинг място с дистанционното, ако, например, друг автомобил е спрял прекалено близо, за да може да се отвори вратата. Ходейки до всъдехода си, шофьорът ще може по-сигурно да провери ъглите на заход, спускане и окантарване.

remote_control_range_rover_sport (5)Range Rover Sport ‘Multi-Point Turn’ е способен да маневрира автономно на 180 градуса, като системата използва сензори за да определи празното пространство и да избегне пешеходци, автомобили и различни други препятствия. Изследователският екип работи по система, сканираща средата около автомобила и информираща водача дали е сигурно да се предприемат маневри.

Прототипът на Range Rover Sport с дистанционно управление е стъпка към цялостна програма на Jaguar Land Rover за подобряване на чувствителността на автомобилите по пътя към напълно автономно управление.

Вижте нагледно демонстрацията в това видео:

Comments are closed.