АВТО 4x4 / тунинг

Range Rover Sport SVR разцепи Нюрбургринг (видео)

range_rover_sport_svr_nurburgring_1Най-бързият SUV на Land Rover – Range Rover Sport SVR стана и най-бързият всъдеход на легендарната писта Нюрбургринг (Nurburgring ). Това се случи, след като напомпания британски модел даде време от 8 минути и 14 секунди по трасето на „Зеления ад“.

Както писахме и преди време, Range Rover Sport SVR ще е и най-мощният модел на британците, тъй като под капака си ще таи 550 конски сили, постигани от 5-литров V8 мотор с компресор. Прототипът, който е с напълно серийни спецификации, пилотиран от заводски тест пилот, успя да завърти обиколка на Нюрбургринг за 8:14 мин.

range_rover_sport_svr_nurburgring_2Range Rover Sport SVR е първият продукт, развит от новата Jaguar Land Rover дивизия Special Operations. Той ще разполага с по-агресивно купе, заден дифузер, по-големи решетки за охлаждане и засмукване на въздух, по-гърлена и съответно по-отпушена генерация и по-големи алуминиеви джанти. Други характеристики не са подадени, но очакваме Range Rover Sport SVR да ускорява до 100 км/ч от място за под 5 секунди. Струва ни се постижимо и много завидно, тъй като общата маса на всъдехода надхвърля 2,3 тона.

Comments are closed.