MOTO & ATV / Международни / Мотокрос Новини / Рали Новини

Red Bull Romaniacs 2014 с нов клас и нови трасета

red_bull_romaniacs_2014_startЕдна седмица остава до старта на Red Bull Romaniacs 2014. Петдневното екстремно ендуро състезание ще се проведе за 11 път в околностите на румънския град Сибиу, събирайки елита на хардкор оф-роуда на 2 колела. На старта на надпреварата се очакват голяма част от звездите, които неотдавна следихме в Erzbergrodeo 2014.
Red Bull Romaniacs 2014 традиционно ще започне с уникален пролог в центъра на Сибиу, изграден от естествени и изкуствени препятствия. След това, участниците ще се борят с тежки и засукини трасета в южните Карпати. състезанието, което традиционно е разделено на три класа, според подготовката на пилотите, тази година добавя и 4-та състезателна категория – “Iron-Class”.
Организаторът на Red Bull Romaniacs 2014 Мартин Фрайнадамец разкри някои подробности относно предстоящата надпревара. Според него, вторият състезателен ден ще е най-предизвикателен за участниците, с екстремни хлъзгави пътеки и технична навигация. Третият ден ще е почти толкова тежък, но с по-разнообразен релеф и голяма денивелация. Четвъртият ден ще е повече в рали-рейд стил, но за новия Iron Class ще е най-тежък (трасетата са различни за отделните класове).
На Red Bull Romaniacs 2014 своята титла от миналата година ще трябва да защитава Греъм Джарвис. Като негов основен опонент се очертава настоящият крал на Ерзберг Джони Уолкър, както и традиционно силните Алфредо Гомез и Анди Летенбихлер

Comments are closed.