АВТО 4x4 / бизнес

Renault вади нов SUV, позициониран между Espace и Kadjar

Renault_koleos_new_suvОт Renault разкриха плановете си за разработването на нов SUV от D-сегмента, който ще бъде позициониран над новия Kadjar и малко под вана Renault Espace, който сам по себе си вече носи дизайнерски гени на кросоувър.

Пред британското издание Auto Express, старши вицепрезидентът и отговорник за маркетинга на Renault Мишел Ван дер Санде заяви, че седемместният SUV ще следва същата стратегия за наименованието като Captur и Kadjar, което ще рече, че е възможно името му да започва с буквите С или К, като един от вариантите е да бъде лансиран като нова генерация на Koleos. И колкото да е високо позициониран, бъдещият голям SUV на Renault няма да заеме флагмантската позиция, която в момента се държи от Espace, а ще е позициониран една идея под масивния детевоз.

Новият голям SUV на Renault първоначално ще се прицели към азиатския пазар и ще се продава най-вече в страните, в които не се лансира Espce. За съжаление, това означава, че българският пазар може да бъде лишен от новия кросоувър. От Renault обещават, че бъдещият SUV няма да е просто един по-голям Kadjar, а ще се фокусира към малко по-различен тип клиенти. Като дизайн, очакваме модифицирани пропорции и висока позиция на водача и предния пасажер.

Преди малко повече от месец, австралийска автомобилна медия съобщи, че новият Renault SUV ще е с дължина около 5 метра и ще бъде на същата CMF платформа, на която е последното поколение Nissan X-Trail, от който ще са заимствани 4х4 задвижването и двигателната гама. Слуховете говорят, че новият модел се разработва в Китай, където ще се и произвежда. Възможно е да има производство и в завода на Samsung Motors в Южна Корея.

на снимката: Renault Koleos

Comments are closed.