АВТО 4x4 / концепции

Ripsaw EV2: супер танк, който дрифти на лед (видео)

howe_howe_ripsaw_ev2_ice_driftRipsaw EV2 е последният проект на братята Хауи, познати ни от сериите им по Discovery Chanel, където двамата изобретатели и военни разработчици създават някои от най-лудите возила, за които можем да се досетим, предназначени за армия, полиция или просто забавление. Ето, че наскоро завършиха поредния си проект Ripsaw EV2, представляващ малък танк. Той може да прекоси най-тежките терени и да пребори всяко друго превозно средство. Най-готината част: лекотата, с която дрифти на лед.

Ripsaw EV2 малко прилича на ултимативната машина за апокалипсиса, която всеки ще иска при евентуално стечение на обстоятелствата като в Мад Макс. Ако сте богаташ, може да изпратите запитване и след като си купите играчката да я пробвате. А ако сте просто фен, като нас, значи ще се насладите на видеото в стил Кен Блок:

Колкото до Ripsaw EV2 – това подобрена версия Ripsaw EV1 (EV означава Extreme Vehicle). Преди четири години това бе първото отроче на лудите братя. Проверихме официалния им сайт за още информация, но такава не е публикувана. Съдейки по предшественика си, EV2 е звяр! EV1 бе конструиран от A440f сплав (стомана и алуминий) и висококачествени компоненти, и се задвижва от 6.6-литров Durаmax дизел. Говорим за чудовище, тежащо близо 4 тона и минаващо през всичко. Новият танк би трябвало да е доста по-добър.

Comments are closed.