Международни / Рали Новини

Роби Гордън победи в 45-тото издание на Baja 500

robby_gordon_won_2013_baja_500Роби Гордън победи в 45-ото издание на Tecate Baja 500. Оф-роуд надпреварата е една от най-престижните в Северна Америка, като отстъпва единствено на легендарната Baja 1000. Американецът от Speed Energy, зад волана на трофи трък Chevrolet даде заявка за победата още след като спечели пролога с дължина 5 мили и така стартира първи от общо 32 машини в своя клас по трасето с дължина точно 501 мили в пустинята Baja California.

Скоро след старта Гордън имаше сериозно предизвикателство при преодоляването на придошла река със скорост над 140 км/ч, където за малко да катастрофира, но благодарение на завидните си умения, овладя машината и продължи успешно. Вторият шанс да изпусне победата бе след като Джейсън Вос излезе начело в трасето, но проблем с трансмисията го извади от играта и „летящият” Роби отново излезе начело.

Гордън не изпусна повече лидерството си в Baja 500 2013, като в последната част на трасето водеше с 6 минути на основния си конкурент и бивш съотборник от рали „Дакар” Биджей Балдуин. До края на състезанието Роби дръпна с още три минути пред Балдуин, заковавайки хронометъра на 10:05.43 часа.Трети в тазгодишната Baja 500 се класира Брайс Мендез.

Comments are closed.