Рали Дакар / Рали Новини

Роби Гордън все пак ще кара на рали Дакар 2013!

След многобройни спекулации, изявления и хиляди неизвестни, имаме официална новина – Роби Гордън ще стартира в рали Дакар 2013! Любимецът на всички фенове, американският пилот-шоумен, който изпоти тима на Mini X-Raid тази година, ще застане на старта на пустинната надпревара със своя оранжев Hummer.

Роби Гордън завърши рали Дакар 2012 на второ място, но впоследствие бе дисквалифициран, след като стюардите на A.S.O. откриха нередности в болида му. Сега, американецът се завръща за отмъщение и нескрита амбиция за победа в Южна Америка.

Според предварителния преглед, бъгито Hummer H3 на Роби гордън отговаря на всички изисквания на организаторите и FIA. Така, на арката в Лима на 5 януари отново ще можем да се насладим на зрелищен скок, след като водещия извика №315 на рампата. САпоред Гордън, машината му има доста подобрения спрямо миналото състезание и е по-конкурентна отвсякога. Така, след Насър Ал Атия и Карлос Сайнц, още един топ-пилот ще се опита да обърка стратегията на Mini X-Raid, Стефан Петерханзел, Нани рома и ко.

Comments are closed.