АВТО 4x4 / концепции

Rolls-Royce SUV официално, ще е на нова платформа

Rolls-Royce_SUV_1Идеята за Rolls-Royce SUV циркулира от години в автомобилните среди. До скоро, обаче, всичко бе обект на спекулации и половинчати информации от страна на британската компания под контрола на BMW.

Преди броени дни, официално бе потвърден проекта Rolls-Royce SUV от страна на компанията – производител. В отворено писмо управителят на Rolls-Royce Питър Шварценбауер и изпълнителният директор Торстен Мюлер-Йотвос потвърдиха, че компанията работи върху изцяло нов модел с „невероятни излъчване, елегантност и индивидуалност“. Ръководните лица избягват да го наричат „кросуовър“, но все пак загатват, че моделът ще е „високо купе“, което „може да пресече всякакъв терен“. Писмото продължава с думите, че моделът ще е изключително луксозен и „ще пренася усещане и екстаз от бъдещето“.

Rolls-Royce_SUV_2От компанията избягват да дадат повече информация, но в интервю за медиите, Мюлер – Йотвос заяви, че Rolls-Royce SUV ще разчита на изцяло нова пространствена алуминиева рама, която няма да има нищо общо с тези на BMW, както се спрягаще до момента. Тази технология, освен в новия кросоувър, ще бъде използвана и във всички бъдещи модели на луксозната британска марка.

Разбира се, Rolls-Royce SUV неизбежно ще използва някои части и възли от също така бъдещото BMW X7, което, заедно с британския си братовчед, ще е на пазара през 2018 година. Новият модел с повишена проходимост на Rolls-Royce няма да е оф-роудър, но ще може да отиде „от операта до Алпите, с достатъчно голямо пространство за пасажерите и техния багаж“. Очаква се Rolls-Royce SUV да е почти толкова дълъг, колкото Phantom (5842 мм) и ще е с нов стилен и модерен дизайн.

На снимките: компютърен рендер на Rolls-Royce SUV от дизайнера Теофилус Чин (Theophilus Chin).

Comments are closed.