Outdoor / пътешествия и експедиции

С Range Rover Sport Hybrid и каравана из Полярния кръг

range_rover_sport_hybrid_airstream_arctic_circleLand Rover се кооперира с караваните Airstream в пътешествие до Полярния кръг, за да демонстрира възможностите на новия Range Rover Sport Hybrid. Дизеловият хибриден SUV на британците тегли 2,5-тонната каравана до тест центъра за студено време на Land Rover в Швеция, след което продължи до Полярния кръг с маршрут от над 4000 километра (2500 мили).

В драматичния тест в реални условия, Range Rover Sport Hybrid тегли 13,1-метровата каравана през някои от най-лошите зимни условия, спохождали Скандинавския полуостров някога. Бури, рекордна снежна покривка и тежки заледени терени подложиха екипа, всъдехода и караваната на възможно най-екстремните натоварвания.

range_rover_sport_hybrid_airstream_arctic_circle (1)Повечето собственици на каравани Airstream в Европа избират най-често модели на Land Rover, за да теглят своите „сребърни куршуми”, което именно е причината за акцията с новия Range Rover Sport Hybrid. Екипът е потеглил на пътешествието от центъра за инженеринг и дизайн на Land Rover в Гейдън, Англия към европейската централа на Airstream в Менгеркирхен, Германия. Там, към всъдехода е била закачена специално подготвена за тежките зимни условия каравана, с която започнало реално приключението.

range_rover_sport_hybrid_airstream_arctic_circle (3)По пътя, тестовата композиция Range Rover Sport Hybrid и airstream каравана се справили с доста сериозни ситуации – като например мощният ураган Оле, който връхлетял екипа точно когато преминавали по знаменития 8-километров мост Йоресунд, свързващ Дания и Швеция или тежките заледени и заснежени хълмове по пътя, както и горските просеки с дълбок сняг. Продължавайки на север, екипът се сблъскал с температури под минус 22 градуса по Целзий, но както заявява ръководителят на експедицията Бен Самюелсън „и Range Rover Sport Hybrid, и караваната Airstream се справиха прекрасно, като в тях въобще не усетихме изключително лошото време”.

Comments are closed.