MOTO & ATV / АТВ Новини

Sand-X T-ATV 1200: интересно военно хибридно возило

Sand-X_T-ATV_1200_all-terrain_vehicle_bike_Streit_GroupSand-X T-ATV 1200, което наскоро бе представено от Streit Group – най-големият производител на бронирани возила в света, представлява доста странен хибрид между ATV-четириколка и снегомобил. Машината е резултат от стратегическо партньорство със Sand-X Motors и е произведена за военни цели.

Швейцарската компания Streit твърди, че Sand-X T-ATV 1200 е най-бързият и най-сигурен оф-роудър на света. Дали пък не е пресилено това твърдение? Sand-X T-ATV 1200 според мнозина военни е най-ефективното превозно средство за специални военни операции. Макар да не сме сигурни в твърденията, ще се опитаме да загледаме по-отблизо структурата му, за да разберем кое пък го прави толкова уникално.

Sand-X_T-ATV_1200_all-terrain_vehicle_bike_Streit_Group (2)Sand-X T-ATV 1200 е произведен, за да се бори с всякакви терени – от дълбок пясък, до сняг, скали и общо взето всякакви останали трудни повърхности. Според създателите си Sand-X T-ATV 1200 би издържал и ще функционира изправно на температури от -50 до +60 градуса по Целзий. Рискът от преобръщане е смален до минимум заради широката следа. Нито едно препятствие няма да спре машината, което ще позволи на специалните части да достигнат целта си почти направо. И да не забравяме, че Streit Group предлага бронирана версия.

Sand-X_T-ATV_1200_all-terrain_vehicle_bike_Streit_Group (1)Четириколката се задвижва от 1.2-литров Rotex 4-тактов двигател с автоматична трансмисия и максимален пробег 350 км. 0-100 км/ч ускорението става за по-малко от 3 секунди, а максималната скорост е 185 км/ч. Доста впечатляващо. Полезният товар, който може да превози машината, е 350 кг, а освен това е оборудвана със специална охладителна система, пригодена за тропически условия. Возилото разполага и с няколко допълнителни приспособления като лебедка, удароустойчив GPS и др. Всъщност, вижте возилото в екшън:

Comments are closed.