Международни / Рали Новини

Сърбин поведе в Балкан Маратон Рали 2014

balkan_marathon_rally_2014_ss1_1Временният водач в Балкан Маратон Рали 2014 Орлин Алексиев спря 4 километра преди финала на втория етап поради технически проблем, а другият претендент Ивайло Върбанов се преобърна на таван и отпада от състезанието. Така водач в класирането стана сръбският екипаж с пилот Владимир Вуйошевич и навигатор Александър Гюрович.

Много хъс и адреналин за мотористите в рали рейда, в преследване на голямата награда безплатно участие в „Africa Eco Race”, предоставена от организатора на Балкан Маратон Рали 2014. В момента води Димитър Боевски, следван от Хено Ван Бергейк и Паул Ван Миделаар.

balkan_marathon_rally_2014_ss1_2Съвместно с Балкан Маратон Рали 2014 в периода от 5 до 7 септември се проведе и ендуро състезание за мотоциклети и джипове в екстремната категория Трофи – кръгове от Националните Шампионати. Стотици зрители наблюдаваха напрегнатата трофи надпревара на затворено трасе под писта Ридо. Изключително трудни препятствия, много кал и невиждана битка между българските и гръцките екипажи определиха победителите.

При джиповете в клас Еxpert първите три места се заемат от гръцки екипажи. Най-бързo се оказа бъгито собствено производство и със собствено име “TSEKMESOLO” на гръцкия екипаж Цекмецоглу/Цолакис от Комотини, с време от 6:21:31. На второ място е гръцкият екипаж със Suzuku Vitara и разлика 29 минути е Алексис/Кацоц, следвани от Гимойсайкакис/Галанакис отново със Suzuki Jimny.
Първите двама в клас Hobby са от местния оффроуд клуб Цинзов и Николов с време 4:52:46, следвани от Иван Попов и Мариела Цанева със Suzuki Vitara. Третото място е за екипажа от Пирдоп Любомир Ангелов и Мария Иванова.

balkan_marathon_rally_2014_ss1_3В мото надпреварата „X CROSS SAMOKOV 2014”, след много кал и пълноводни реки по трасето и оспорвана битка на затвореното трасе, която включваше и пренасяне на ръце на моторите през препятствията, победител в клас Expert е Михаил Митов от София, с KTM и време 4:11:42. С 44 минути разлика го следва Пламен Пенчев, отново от София с мотоциклет Husaberg TE. Трети в класирането е Стоян Пачарозов от Пловдив с GAS GAS с време 5:09:50.

В клас Hobby първи е Искрен Генов от Ловеч с 250 кубика GAS GAS и време 4:27:51, на втората почетна стълбичка застана старозагорския състезател Иван Димов, с разлика от 10 минути и Husqvarna ТЕ 300. Трети е Стефан Спасов от София с КТМ.

Балкан Маратон Рали 2014 продължава на територията на Македония.

снимки: Яна Станчева

Comments are closed.