Международни / Рали Новини

Състезател загина на Abu Dhabi Desert Challenge 2014

Провеждащият се в момента кръг от световния рали-рейд шампионат на FIA и FIM  Abu Dhabi Desert Challenge 2014 беше белязан от тежък инцидент, при който загина състезател в надпреварата.

По време на първия специален етап, британският пилот на мотоциклет Камерън Уав (Cameron Waugh), живеещ в Дубай, пада тежко на 155-ия километър от отсечката на Abu Dhabi Desert Challenge 2014. Там пострадалият моторист е открит от полският участник Куба Пржигонски, който веднага алармира организаторите по сателитната система за инцидента и започва да прави сърдечен масаж на пострадалия. Доста от другите състезатели също са спрели на мястото на инцидента, за да помогнат и да обезопасят района. Медицинският екип е пристигнал на мястото за 10 минути и веднага откарва тежко ранения Уав в болницата. За съжаление, британецът не е издържал на сериозните външни и вътрешни травми и е починал.

Камерън Уав е бил редовен участник в Abu Dhabi Desert Challenge и минава за доста опитен, което още повече шокира организаторите и останалите състезатели. По принцип, надпреварата на Арабския полусотров е сред най-безкомпромисните по отношение на безопасността и подобни инциденти са голяма рядкост.

Comments are closed.