Рали Дакар / Рали Новини

Състезател загина на рали Дакар 2014

eric_Palante_death_rali_dakar_2014Рали Дакар за съжаление не успя да избяга от славата си на състезание, което всяка година взима тежък кръвен данък. И тази година, за огромно съжаление на всички, състезател намери смъртта си на трасето в Южна Америка. За пореден път, животът си изгуби мотоциклетист – белгиецът Ерик Палант (стартов номер 122, Honda).

Тази сутрин около 8:30 часа местно време, камионът-метла е пристигнал на позицията на тракера, според която се е намирал Палант, на 143-ия километър от етап 5 на рали Дакар 2014 и е открил пилота мъртъв. Все още не са ясни обстоятелствата около смъртта на състезателя, чието тяло е предадено за аутопсия на лекари от местната болница в Катамарча. Палант не е изпратил сигнал за бедствие или повреда до организаторите, а следобед е бил зареден с вода от екипите по трасето, така че версията за обезводняване за момента се отхвърля.

Петдесет и една годишния Ерик Палант застана на старта на своето 11-то рали Дакар и се надяваше да победи при аматьорите. Той познава състезанието много добре и с годините се е превърнал в един от символите на аматьорската страна на надпреварата. През 2007 година, белгиецът оцелява след жестока травма при падане в една от отсечките на провеждащото се тогава в Африка състезание. След инцидента, Ерик заявява, че вече е разбрал рали Дакар и успешно завършва три от латиноамериканските му издания.

Днес стана ясно и, че вчера на трасето са загинали и двама аржентински журналисти, отразяващи рали Дакар 2014, след като автомобилът им паднал в дълбока пропаст. За съжаление, тазгодишното издание на надпреварата не успя да се превърне в първото без жертви, за което силно се надяваха организаторите, и за което бяха взети сериозни мерки.

Comments are closed.