ГАЛЕРИИ / Международни / Рали Новини

Sealine Cross Contry Rally 2015: победителите

Sealine_Cross_Contry_Rally_2015_finalПрез изминалата седмица Катар бе домакин на Sealine Cross Contry Rally 2015. Надпреварата, част от световните крос-кънтри шампионати на FIA и FIM, привлече на старта си някои от най-добрите състезатели в света, които в продължение на 5 дни се бореха с тежките пясъци в пустинята на арабската държава.

Победители в отделните категории на Sealine Cross Contry Rally 2015 станаха някои от „обичайните заподозрени“. При автомобилите, Насър ал Атия (Mini) заслужено триумфира на родна земя, взимайки своята трета победа от общо 4 издания на надпреварата. Със същия успех могат да се похвалят и другите двама настоящи шампиони от рали Дакар Марк Кома (КТМ) при мотоциклетите и Рафал Соник при ATV-четириколките.

Ал Атия спечели три от петте етапа на  Sealine Cross Contry Rally 2015, като бе безапелационен. Настоящият носител на Световната купа Владимир Василиев се класира втори след катареца, като продължава да води за шампионата. Почетната стълбичка допълни Рейналдо Варела с Toyota Hilux.

Sealine_Cross_Contry_Rally_2015_final (2)При мотоциклетите, с пословичната си упоритост, Марк Кома спечели само една отсечка в Sealine Cross Contry Rally 2015, но успя да се наложи като най-бързия на две колела. На второ и трето място се отчетоха пилотите на Honda HRC Хоан Бареда и Пауло Гонсалвеш, които рамо до рамо атакуваха пилота на КТМ, но така и не успяха да го догонят.

При ATV-четириколките, битката за победата в Sealine Cross Contry Rally 2015 бе между Рафал Соник и Мохамед Ибу Иса. В крайна сметка, счупено колело счупи и шансовете на арабския пилот за титлата.

Следващия кръг от двата световни шампионата е Pharaoh’s Rally в Египет от 10 до 17 май.

Comments are closed.