Международни / Рали Новини

Sealine Cross Contry Rally 2015 започва в Катар

Sealine_Cross_Country_Rally_2015_startОт 20 до 24 април Катар ще е домакин на Sealine Cross Contry Rally 2015. Надпреварата е втори кръг от Световния крос-кънтри шампионат на FIM и трети за купата на FIA. Надпреварата привлича на старта си близо 50 участника с мотоциклети, ATV и автомобили, които в продължение на 5 дни ще трябва да се борят с жегата и тежките пустинни терени на страната – домакин.

На стартовата арка на Sealine Cross Contry Rally 2015 ще видим много именити пилоти и с автомобили, и с мотоциклети, и с ATV-четириколки. След като бе изключен от Abu Dhabi Desert Challenge заради конфронтация с техническите изисквания, настоящият шампион от рали Дакар Насър Ал Атия ще доказва отново, че е най-добър, при това на родна земя. Компания на пилота с Mini ще му правят още 5 участници с машини, подготвени от X-Raid като миналогодишният световен шампион и настоящ лидер Владимир Василиев, ски скок легендата Адам Малиш, талантливият холандец Ерик ван Луун, британецът Хари Хънт и победителят от Дакар 2014 и титуляр в X-Raid Нани Рома. Срещу армадата на Mini, очакваме сериозен отпор от страна на Overdrive Toyota, както и на цяла кавалкада пилоти от Катар и целия арабски полуостров.

При мотоциклетите, Sealine Cross Contry Rally 2015 отново ще бъде арена на битки между някои от най-големите имена в рали-рейда. Шампионът от Дакар Марк Кома и тримата му съотборници в KTM ще се изправят срещу пооределия тим на Honda, предвождан от Хоан Бареда. В класа на ATV-четириколките пък, шампионът от последния Дакар Рафал Соник отново ще се бори срещи Мохамед Ибу Иса и Нелсон Аугусто Санабриа.

Sealine Cross Contry Rally 2015 ще започне със 195-километров етап в понеделник, а цялостната дължина на трасето ще е 1917 км, от които почти всички (1759) ще са състезателни отсечки, разделени на приблизително 400-километрови етапи всеки ден. Техническият преглед и официалният старт ще са в Доха.

Comments are closed.