АВТО 4x4 / ГАЛЕРИИ / премиери

Seat Leon X-Perience: братчето на Golf Alltrack е на пазара

seat_leon_x-perience_premiere (5)Seat Leon X-Perience който бе показан малко по-рано тази година, отбеляза официалната си световна премиера на международния автомобилен салон в Париж. Кросовърът е третият от поредицата разнояйчни тризнаци на VAG групата, след представената през лятото нова Skoda Octavia Scout и дебютиралият също в Париж Volkswagen Golf Alttrack.

Подобно на другите два модела, Seat Leon X-Perience е базиран на комбито Leon ST, като се отличава от него с повишения си с 15 мм клирънс, алуминиевите защити отдолу, както и модерните за оф-роуд комбитата черни предпазни пластмасови панели в долната част на купето и броните. Испанското „комби на кокили“ в допълнение е с нови 17- и 18-инчови колела, както и матирани рейки за багажник на покрива.

Разбира се, най-важната черта на новия Seat Leon X-Perience е постоянното 4х4 задвижване с фирмената система 4DRIVE, използваща, подобно на другите два модела последното засега 5-о поколение Haldex съединител. За задвижването на оф-роуд комбито ще се грижат един бензинов и два дизелови агрегата. В първият случай това е 1,8 TSI със 180 к.с. и 280 Нм, а във втория – 1,6 TDI със 110 к.с. и 250 Нм, както и 2.0 TDI с два варианта на мощността (150 к.с. и 320 Нм или 184 к.с. и 380 Нм). Всички мотори са серийно със старт/стоп система и 6-степенна механична трансмисия. Срещу доплащане може да се поръча автоматична DSG скоростна кутия.

В интериора на новия Seat Leon X-Perience откриваме кафява кожа и алкантара с контрастни оранжеви шевове в по-високите нива на оборудване и стандартния за модела текстил в базовите версии плюс стилизирани надписи на 4х4 модификацията. В продажба, кросоувър вариантът на Leon ще влезе до няколко седмици, а за България все още няма подробности.

Comments are closed.