АВТО 4x4 / концепции

Seat планира поне два SUV модела в скоро време

seat_suv_2016_ibxНовият председател на борда на Seat Юрген Стакман потвърди, че испанската компания под крилото на Volkswagen възнамерява да пусне нови SUV и кросоувър модели. Ще има поне два модела с повишена проходимост, предназначени за основните пазари на производителя.

В интервю за британското издание Auto Express, Стакман заяви, че пускането на кросоувър е сред основните приоритети на Seat. Макар да избягва да говори за спецификации, според списанието моделът ще е на новата универсална MQB платформа и би могъл да е на пазара до края ан следващата година. Очаква се високопроходимият модел да е със същите размери като Volkswagen Tiguan и стилът му да е вдъхновен от концепцията IBX (на снимката), представена преди години. Това малко оборва изявление на предния шеф на испанците Джеймс Мюир, който твърдеше, че ще се търси друг дизайн,

Първият SUV на Seat вероятно ще бъде последван от втори модел през 2016 година. Очаква се второто попълнение да е на базата на Volkswagen Taigun, показан миналата есен в Бразилия. Ще ви припомним, че в момента Seat предлага кросоувъра Altea 4Trac, на базата на едноименния ван, с повишен клирънс и 4х4 задвижване.

Comments are closed.