Международни / Рали Новини

Себастиан Льоб победи в рали “Мексико”, трети кръг от WRC

Себастиан Льоб с навигатор Даниел Елена, взе своята шеста победа в рали „Мексико”, трети кръг от Световния рали шампионат WRC. Осемкратният световен шампион без проблем и излишни рискове надделя над съотборника си от Citroën Total World Rally Team Мико Хирвонен с преднина от 42,4 секунди и така взе втора победа за сезона и общо 69-та в кариерата си.

След финала и Льоб, и Хирвонен заявиха, че са много щастливи от постигнатата победа, още повече, че за останалите екипажи състезанието се оказа доста тежко.

Финландецът Яри Мати Латвала с Ford Fiesta RS се движеше на трето място, но катастрофира. Пилотът се разконцентрира, когато видя как руснакът Евгени Новиков (Ford) претърпя инцидент пред него и това го запрати в канавка. Триумфиралият в рали “Швеция” пилот на Ford се добра до финала на отсечката, но нямаше начин да продължи в състезанието. Така третото място остана за съотборникът на Латвала от Ford Петър Солберг, който беше най-бърз в пауърстейджа.

Четвъртото място остана за Мадс Остберг, пети финишира От Танак, а шести Насър Ал Атия. Челната десетка бе допълнена от Арминдо Араужо (Mini), Себастиан Ожие (Skoda), Кен Блок (Ford) и най-добрия мексикански пилот Рикардо Тривино. С единадесетото си място, Бенито Гера е победител в класа PWRC
След рали „Мексико“, третият кръг от WRC за тази година, Себастиан Льоб води в шампионата с 66 точки, следван от Мико Хирвонен (50), Петер Солберг (47), Мадс Остберг (28 и Яри-Мати Латвала (26).

Comments are closed.