Интересно

Себастиан Льоб с български навигатор в рали Дакар 2015!

loeb_rali_dakar_2015_bg_teammateПоредната огромна изненада разтърси света на рали-рейд спорта. След като Peugeot гръмко обяви завръщането си в рали Дакар 2015, сега от френската компания обявиха, че освен двата болида, управлявани от Карло Сайнц и Сирил Депре, възнамеряват да подготвят и трета състезателна машина.

Директорът на моторспорт подразделението на „лъвчетата“ заяви, че за да може да се даде отпор на мощната лавина X-Raid Mini, ще трябват ппоне 3 машини с именити пилоти. След мълчаливият отказ на Стефан Петерханзел, изборът е бил повече от логичен към 9-кратния рали шампион Себастиан Льоб.

Льоб от доста време е мераклия да се пусне в най-големия пустинен маратон на планетата, а при новите обстоятелства, това вече е факт и той ще започне подготовка още след представянето на болида в Пекин този месец.

Най-голямата новина за нас, обаче, е „бомбата“, че за рали Дакар 2015 Себастиан Льоб ще разчита на български навигатор. Името на нашия сънародник все още не е официално обявено, но от Peugeot ни загатнаха, че става въпрос за един от най-опитните състезатели по оф-роуд в България, който има богат опит и на лявата, и на дясната седалка. Нашенецът е минал специален кастинг, в битка с още 28 светила на навигационните записки. Кой е българският избранник, който ще седне на дясната седалка до Льб може би ще разберем на автосалона в Пекин на 20 април, когато ще бъде представен новия болид. При всички положения би могло да е много интересно, стига да не беше една забавна шега от нашия екип по случай днешния специален ден.

Comments are closed.