Международни / Рали Новини

Шлесер пробва Hyundai Santa Fe T1 на „Балкан Маратон“

shlesser_hyundai_santa_fe_t1_balkan_marathon_rallyДвукратният победител от рали „Дакар” и участник във Формула 1 Жан-Луи Шлесер ще подкара прототип Hyundai Santa Fe T1 на пролога на „Балкан маратон рали“ 2014. Международната надпревара започва този уикенд в Самоков, а след отсечките в България ще се премести в Македония.

Оф-роуд легендата и съорганизатор на Africa Eco Race е в България за съжаление на феновете си ще кара само пролога на „Балкан маратон рали“, а основната му мисия е да промотира африканското състезание по маршрута на оригиналния „Дакар“, в чието следващо издание ще има и български участници. Шлесер ще управлява конструиран у нас прототип Hyundai Santa Fe Т1, а Hyundai България е официален превозвач на пилота. Французинът се придвижи с Hyundai ix35 2,0 CRDI до Самоков, където е щабът на състезанието у нас преди прехвърлянето му в Македония.

В петък в 11,00 ч. в Самоков е официалната пресконференция по повод старта на състезанието и представянето на Жан-Луи Шлесер със състезателния автомобил Hyundai Santa Fe T1.

Comments are closed.