Рали Дакар / Рали Новини

Шок: Перу се отказа от рали Дакар 2016!

peru_out_of_dakar_2016Властите в Перу взеха решение да канцелират състезанието Inca Desafío, част от Dakar сериите, както и да се откажат от домакинството на рали Дакар 2016, няколко месеца след като обявиха, че ще посрещнат старта на пустинния маратон в столицата Лима.

Причината за отказа на Перу от рали Дакар 2016 официално се корени в прогнозите за очакваното изключително тежко нахлуване на урагана Ел Ниньо в южноамериканската страна, което принуждава властите още от сега да мобилизират всички налични ресурси за защита на населението от бедствието. В изявление, от Министерският съвет на Перу изразиха дълбокото си съжаление от тежкото решение, но обявиха, че няма как да съдействат на рали Дакар и да гарантират безопасното провеждане на мероприятието.

Ще ви припомним, че в плановете на рали Дакар 2016 влизаха общо 4 етапа в Перу след старта във столицата – през Писко, Нацка и Арекипа до езерото Титикака.

В момента, целият организационен екип на рали Дакар 2016 е впрегнат в търсенето на алтернативен маршрут, като за момента Аржентина и Боливия остават на 100% в плановете. Финалното трасе на пустинното състезание ще бъде обявено през втората половина на септември.

Comments are closed.