АВТО 4x4 / концепции

„Шпионски“ Dartz Prombron Black Shark идва с 1500 к.с.

Dartz_Prombron_Black_Shark_1Определен като „истинският шпионски автомобил на 21 век, Dartz Prombron Black Shark е най-новото творение на бутиковата латвийска компания за супервсъдеходи. Бронираният според изискванията В7 уникален като дизайн автомобил, разполага с купе от титан и кевлар, скенер за ретина и пръстови отпечатъци, специални сирени и светлини, както и скриващи се дръжки на вратите с електрошокови устройства против натрапници.

Dartz_Prombron_Black_Shark_2Dartz Prombron Black Shark е базиран на Mercedes-Benz GL и предлага всички екстри на луксозния немски SUV, както и глезотии като интернет хотспот, Playstation и Xbox конзоли и стойка за шампанско. Повечето от опциите на всъдехода могат да бъдат контролирани от смартфон Vertu, който върви като подарък към автомобила, като състояние на двигателя, контрол на налягането в гумите и т.н.

За задвижването на Dartz Prombron Black Shark се грижи модифициран вариант на 5,5-литровия V8 от GL63 AMG или донапомпан 6-литров битурбо V12 от GL65 AMG. По заявка на клиента, по-големията агрегат може да бъде „развъртян“ до 1500 к.с.

Dartz_Prombron_Black_Shark_3“Dartz Prombron Black Shark ще е мечта за стотици магнати, но едва петима ще могат да са щастливите собственици на новия ни модел“, заявява шефът на Dartz Лео Янкелович. „Нека си го кажем – и вие, и ние сме отегчени от серийните автомобили. Новите регулации, даунсайзингът и всички екологични изисквания правят много трудно задържането на върха на някои производители. Ние предлагаме един отличен баланс, без да ощетяваме нашите клиенти“.

Comments are closed.