АВТО 4x4 / премиери

Ще има Duster пикап! Засега в Южна Америка…

dacia_renault_duster_pickup_oroch_1Вече е официално – ще видим сериен пикап на базата на Dacia Duster! Румънският всъдеход, който се предлага и в Латинска Америка като Renault Duster, ще получи своята работна версия. Покриувалото ще бъде свалено на 18 юни, по време на автомобилното изложение в Буенос Айрес, Аржентина. Именно там ще е производството на новия модел, който първоначално ще се появи на пазарите в Южна Америка.

Серийният Duster пикап много ще напомня на представения преди година концептуален Renault Duster Oroch, като мотото на новата машина е Sport Utility Pickup. За момента информацията е повече от оскъдна, но от Рено пуснаха първите официални изображения на возилото. Всички опции, които направиха Duster толкова успешен на пазара, са налице – приятен дизайн, повишено окачване и функционалност. В случая ни е показан пикап с двойна кабина с четири врати и леген, определян като „щедър“. Е, виждаме и някои разлики в сравнение с конвенционалния румънски кросоувър.

dacia_renault_duster_pickup_oroch_2В момента отговорните лица от Renault отказват да потвърдят или отрекат дали Duster / Oroch ще се появи на пазара в Европа. Очевидно има търсене на подобна машина, но дали ще им стигне, за да кажат „да“? Фабриката в Миовени вече работи с почти пълна сила и няма планове за раширяването й. И все пак, както писахме, наскоро бяха засечени тестови пикапи в Румъния.

Успехът на Duster Oroch в Аржентина и Бразилия се очаква да е огромен, тъй като френският конструктор държи огромен дял от продажбите на високопроходими и товарни леки автомобили в Южна Америка. Двигателните опции би трябвало да включват бензинови агрегати 1.6-литра и 2.0-литра, като вторият най-вероятно ще се предлага и с автоматична трансмисия.

Comments are closed.